Λογο κυματισμου μου ηταν δυσκολο να ανεβασω στροφες.
Εδειξε χωρις να θελω να φανω βιαστικος πως την σηκωνε......
Βεβαια οι δοκιμες θα δειξουν....
Λογο κυματισμου μου ηταν δυσκολο να ανεβασω στροφες.
Εδειξε χωρις να θελω να φανω βιαστικος πως την σηκωνε......
Βεβαια οι δοκιμες θα δειξουν....
Λογικά αν η 17άρα έγραφε τα νούμερα που είπες τότε λογικά θα σηκώνεις και την 19άρα αλλά μπαίνουν στην μέση πολλοι παράγοντες όπως είπαν και όλοι οι φίλοι. Κάπου θα κερδίσεις με την 19άρα και κάπου θα χάσεις. Αν αυτά που θα κερδίσεις με την αλλαγή τα θεωρείς πιο σημαντικά απο αυτά που θα χάσεις τότε πας στην 19. Διαφορετικά μένεις στην 17. Κάνε την κανονική δοκιμή και με την 19, δες τα νούμερα σου και μετά αποφασίζεις
Πιστευω σε κυματισμο το μοτερ ''αναπνεει'' καλυτερα με την 17αρα.
Επειδη οπως προ αναφερα απευθυνομαι για βαρκα και οχι για ταχυπλοο η φουσκωτο με V η ταχυτητα σε κυματισμο πρεπει να ειναι σχετικα μικρη.
Αυτο σημαινει πως με την 17αρα ταξιδευω στις 3800 με 4000 με καιρο.
Ενω με την 19αρα ταξιδευω στις 3400 με 3600.Αυτο σημαινει πως η αποκλιση απο την ροπη της μηχανης που ειναι 4500rpm η 19αρα εχει προβαδισμα.
Αρα το μοτερ το κουραζει περισσοτερο,οπως επισης και η καταναλωση της μηχανης πρεπει να αυξανεται.
Αρα πιστευω πως η 19αρα ενδείκνυται για λιγα φορτια και για μπουνατσες,ενω η 17αρα περισσοτερο για φορτια και πορειες με κακοκαιρια.
Και εγω με τη σειρα μου θα πρότεινα να δοκιμάσεις την ατσάλινη 17αρα
3900 22.1 11.9
4.900 26 KT 27 L/H
Αλλά με τίποτα.....κάτι πάει ΠΟΛΥ στραβά, λογικά είναι λάθος τα μετρήματα.Είναι αδύνατο να ανέβεις μόνο 4 κτ σε 1000 στροφές και ακόμη πιο αδύνατο να διπλασιάσεις την κατανάλωση
Ευρίσκομαι εις ευρύχωρον αδιέξοδον.
Εχω τραβηξει video με την go-pro και απο εκει εχω παρει τα στοιχεια.
Οπως αναφερα δεν με αφηνε ο καιρος να εχω ξεκαθαρη εικονα.
Ισως να ειχα μεγαλυτερο κυματισμο στις 4900.
Δυστυχως στο video δεν μπορω να το διακρινω αυτο.
Πρεπει λοιπον να κανω δοκιμες με ''λαδια'' και με τις 2 προπελες με τα ιδια ακριβως φορτια και συνθηκες για να εχουμε μια ποιο σαφη και ξεκαθαρη εικονα.